Новината, която всички искахме да чуем: Дел Потро подновява тренировки и се готви за US Open!

от в 12:32 на 05.04.2023
Калоян Соколов

Миналият 9 февруари беше един от най-тъжните дни за феновете на тениса, защото Хуан Мартин Дел Потро си взе сбогом със спорта. За съжаление, то това не се случи по желанието на самия Дел По, който разкри как изпитва болка дори в съня си и изигра един прощален мач пред родна публика в Буенос Айрес. Въпросната среща беше загубена от бившия носител на трофея от US Open, но той спечели много повече, защото публиката не спря да скандира неговото име, а "Гигантът с нежно сърце" не можа да скрие своите емоции, докато сервираше за оставане в мач и сълзите рукнаха от лицето му. 

Все пак аржентинецът си остави вратичка за завръщане, ако състоянието на неговото коляно му позволи подобен ход. Знаците обаче не изглеждаха дотам положителни, имайки предвид как "Кулата от Тандил" разкри, че е започнал ново лечение през миналата есен, но засега няма никакъв положителен ефект от него и му е трудно даже да изкачва стълбите.

Изглежда оттогава ситуацията на бившия номер три се е подобрила значително и той направи смелото обещание, че ще се завърне в игра на US Open, а условието беше, че Аржентина трябва да стане Световен шампион по футбол. Лионел Меси се погрижи първото да се случи, докато Хуан Мартин Дел Потро очевидно не се е шегувал и зарадва милиони хора с новината, че действително планира да се завърне на мястото, където сломи Роджър Федерер, за да завоюва първата си и единствена титла от Шлема:

"Ще си дам прозорец от време до US Open, в който ще възобновя тренировки. Предстои да видим по какъв начин ще реагира коляното и тогава ще знам дали е възможно наистина да участвам в Ню Йорк. Целта ми е да изиграя официален мач в турнира. Не знам дали ще бъде на 100 процента готов, но искам US Open да е сцената на моята последна битка на корта, ако всичко ще приключи още тази година. Ще направя едно последно усилие в моята кариера и оттам насетне нямам представа какво ще се случи. Само Господ може да реши" - завършва един от най-големите любимци на публиката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новината, която всички искахме да чуем: Дел Потро подновява тренировки и се готви за US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | любопитно | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook