Обрат: Свитолина все пак ще играе срещу рускинята Потапова след постигната уговорка

от в 14:45 на 01.03.2022
Мирела Николова

Ситуацията в Украйна след руската инвазия продължава да бъде критична и вече рефлектира върху спорта, включително и тениса. На най-голямата държава по площ в света биват наложени редица санкции, сред които и отстраняване на руските отбори от международните състезания по футбол и баскетбол, а през вчерашния ден бе отправено искане до ITF за спиране на правата на руските тенисисти. 

Елина Свитолина също подкрепи тази позиция, тъй като вчера се отказа от първия си двубой на турнира в Монтерей срещу Анастасия Потапова, заявявайки, че няма да участва в мачове срещу представители на Русия и Беларус, докато ATP, WTA и ITF не обявят руските играчи за неутрални, без да изобразяват национални символи. Днес обаче украинката е променила решението си и все пак ще излезе за срещата си в американския град, след като е постигнала договорка с организаторите на турнира относно няколко условия.

"Всичко е договорено. Екипът, отговорен за излъчването на двубой, както и хората, участващи в организацията на надпреварата, потвърдиха, че всички знамена и символи на Русия ще бъдат премахнати по време на мача", заяви Елина през украинската медия Great Tennis of Ukraine.

Откриващият сблъсък на Свитолина срещу Потапова се очаква да стартира не по-рано от 03:00 часа българско време тази нощ.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обрат: Свитолина все пак ще играе срещу рускинята Потапова след постигната уговорка Мирела Николова
Теми:  
wta | анастасия потапова | елина свитолина | любопитно | монтерей | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook