Обратно в играта: Алкарас съкруши Рубльов и го изхвърли от ATP финалите в Торино

от в 17:38 на 15.11.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас съхрани шансовете си за продължаване към 1/2-финалната фаза на финалите на ATP. Световният номер две напомни за играта, която го изведе до титлата на Уимбълдън и не остави никакви шансове на Андрей Рубльов - 7:5 6:2. Така испанецът се реваншира за поражението, което допусна на старта от Александър Зверев и запазва своите шансове да заеме едно от първите две места в "Зелената група", ако в петък съумее да се справи със съпротивата на Даниил Медведев.

Началото беше абсолютно равностойно, като всеки един от двамата състезатели беше безупречен на собствен начален удар и посрещачите нямаха особени шансове. Постепенно обаче Алкарас започна да контрира все по-успешно мощните удари на своя съперник и достигаше до наглед невъзможни топки, което караше Рубльов да бъде нетърпелив в опитите си да завърши точката и се стигна до брейкбол в полза на доскорошния водач в световната ранглиста.

Руснакът обаче не трепна и изстреля неспасяем форхенд по диагонала, след което можеше да разчита на своя начален удар и заслужено поведе с 5:4. Въпреки това, то игровото преимущество на 20-годишния тенисист ставаше все по-отчетливо и той спечели всички останали геймове до края на сета, за да се приближи максимално до победата.

Руснакът видимо беше дестабилизиран от случилото се в предходната част и инкасира брейк още в дебютния гейм на втория сет, пропускайки рутинен форхенд. Тогава Рубльов изцяло изгуби контрол над нервите си и започна да удря ракетата в коляното си, като го ръзкървави сериозно. Оттам насетне руснакът беше бледа своя сянка на корта и скоро допусна нов пробив, а Алкарас спечели последните 12 точки в мача, за да затвори двубоя след 74 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в играта: Алкарас съкруши Рубльов и го изхвърли от ATP финалите в Торино Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | карлос алкарас | Обзори | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook