Обзор на ден втори от ATP Cup 2022: Всички резултати от неделя

от в 16:06 на 02.01.2022
Владислав Риждов

Вторият състезателен ден от ATP Cup не лиши тенис феновете от положителни емоции в първите дни от новия сезон. През днешния ден се изиграха четири сблъсъка, като в три от тях интригата се запази до последно.

Действащите шампиони от Русия започнаха участието си в група "В" с труден успех над резервата Франция. В герой за страната си се превърна Роман Сафиулин. Той първо даде аванс на Русия в мачовете на сингъл, а впоследствие заличи изненадващото поражение на Даниил Медведев от Уго Юмбер, след като в тандем именно със световния номер 2 надиграха опитното дуо Фабрис Мартен и Едуар Роже-Васлен в решаващия мач на двойки.

В двубой от същата група радост за домакинските фенове, след като Австралия нанесе загуба на считаните за един от фаворитите за титлата - Италия. Яник Синер изведе италианците напред след рутинен успех, преди Алекс Де Минор да демонстрира впечатляващ тенис и да пречупи Матео Беретини. Точката на спора бе сложена от Люк Савил и Джон Пиърс, които сломиха съпротивата на Матео Беретини и Симоне Болели за крайното 2:1.

Днес отборите от група "С" също дадоха начало на битките помежду си. Александър Зверев и компания трябваше да преживеят разочарование в първия си мач, след като бяха надиграни от състава на Великобритания. Даниел Еванс осигури първата победа за островитяните срещу Ян-Ленард Щруф, преди световният номер 3 да се справи с коравия левичар Камерън Нори в последователни сетове. В решителния сблъсък на двойки опитният Джейми Мъри в тандем с Еванс се справиха без особени затруднения с Кевин Кравиц и Александър Зверев, гарантирайки си крайния успех.

Единствената чиста победа бе завоювана от състава на САЩ, който не остави шансове на отбора на Канада. Тейлър Фриц доближи страната си до успеха, след като реализира обрат срещу Феликс Оже-Алиасим, а Джон Иснър надигра категорично Брейдън Шнур, който замени Денис Шаповалов. В двубой на двойки Фриц и Иснър обединиха сили, за да донесат класическия успех за своят родина, преодолявайки Оже-Алиасим и Шаповалов.

Ето как точно завършиха всички срещи от днешната програма в Сидни:

Група С 

Канада - САЩ 0:3

Тейлър Фриц - Феликс Оже-Алиасим (6)6:7 6:4 6:4

Джон Иснър - Брейдън Шнур 6:1 6:3

Тейлър Фриц/Джон Иснър - Феликс Оже-Алиасим/Денис Шаповалов 6:4 6:4

Германия - Великобритания 1:2

Даниел Еванс - Ян-Ленард Щруф 6:1 6:2

Александър Зверев - Камерън Нори 7:6(2) 6:1

Даниел Еванс/Джейми Мъри - Александър Зверев/Кевин Кравиц 6:3 6:4

Група В 

Русия - Франция 2:1

Роман Сафиулин - Артур Риндеркнех 2:6 7:5 6:3

Уго Юмбер - Даниил Медведев (5)6:7 7:5 7:6(2)

Роман Сафиулин/Даниил Медведев - Фабрис Мартен/Едуар Роже-Васлен 6:4 6:4

Италия - Австралия 1:2

Яник Синер - Макс Пърсел 6:1 6:3

Матео Беретини - Алекс Де Минор 3:6 (4)6:7

Джон Пиърс/Люк Савил - Матео Беретини/Симоне Болели 6:3 7:5

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на ден втори от ATP Cup 2022: Всички резултати от неделя Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | алекс де минор | александър зверев | атп къп | даниил медведев | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook