Официално: Яник Синер се раздели с целия си щаб!

от в 20:45 на 16.02.2022
Калоян Соколов

Яник Синер и Рикардо Пиати изглеждаше като едно от най-добре скрепените сътрудничества в световния тенис и резултатите от него бяха повече от добри. Младият състезател започва работа със специалиста още от 13-годишен и на практика дължи всичко в тениса на него. Преди няколко дни обаче започна да се спекулира за евентуална раздяла между двамата, а неофициалната причина е, че Пиати се е опитвал да се налага твърде много над южнотиролеца и те са имали сериозни разногласия по отношение на програмата им за сезона.

Освен това световният номер 10 е бил сериозно затруднен от финансовите параметри в договора си с наставника и явно накрая е решил да предприеме друг път на развитие, след като прекара цели седем години под опеката на вече бившия си треньор, а ето и официалното изявление на двукратния шампион от София:

"Реших да се разделя с моя щаб, след като прекарахме много успешни години заедно. Бих искал да благодаря на Рикардо, Далибор, Клаудио, Андреа, Кристиан и Гая за всичко, което са направили за мен от началото на кариерата ми. Най-вече това важи за Рикардо, тъй като той ме научи на неща, които завинаги ще останат част от моята игра. Създадохме множество специално спомени през това време и винаги ще се връщам с любов към прекараното ни време заедно" - завърши 20-годишният тенисист.

Така италианецът изненадващо се оказа без нито един член в екипа си и се очаква съвсем скоро да разберем кой ще заеме мястото на Рикардо Пиати, като досега най-спрягани са имената на легендите Борис Бекер, Джон Макенроу и Магнус Норман.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Яник Синер се раздели с целия си щаб! Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | джон макенроу | любопитно | магнус норман | рикардо пиати | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook