"Огромно разочарование": Финалистка от Шлема бе лишена от възможност да играе на Уимбълдън

от в 17:38 на 16.06.2023
Калоян Соколов

Анастасия Павлюченкова имаше много тежък период през миналия сезон, след като сериозна травма я извади за над половин година от кортовете, а завръщането определено не беше мечтано за рускинята, която в един момент се намираше в серия от 6 поредни загуби и изпадна от топ 300. Всичко обаче се промени за нея на тазгодишния Ролан Гарос и Павлюченкова доказа защо неслучайно е бивша подгласничка в надпреварата, достигайки до фазата на 1/4-финалите. Така някогашната номер 11 се превърна в едва третата състезателка извън топ 250 с рейд до финалната осмица на състезание от Шлема и това наглед беше едно сериозно обещание за силен сезон на трева.

Изглежда обаче рускинята изобщо няма да стъпи на зелената настилка, тъй като няма достатъчно висок ранкинг, за да бъде в основната схема, на която и да било от подготвителните турнири във Великобритания, както и Уимбълдън. Това сякаш не идва като толкова изненадваща новина, защото не е тайна, че водещите тенис организации изискаха връщането на тенисистите от Русия и Беларус във въпросните състезания, докато самите британци желаеха за втора поредна година да се обявят против режима на Владимир Путин, изваждайки отново от участие представителите на страните агресорки във военния конфликт с Украйна.

"Искам да ви уведомя, че ще пропусна тревния сезон тази година. За съжаление, то нямам възможност да влизам директно в основната схема на някои надпревари, тъй като отсъствах 9 месеца от Тура, а освен това не получих и "уайлд кард" за нито едно от тревните състезания, в което се надявах да взема участие. Вече използвах "защитената си ранглиста", за да участвам на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, така че нямам право да го сторя и на Уимбълдън.

Това е огромно разочарование, но ще се съсредоточа върху някои малки клей турнири през юли и се надявам, че ще се изкача достатъчно, за да попадна директно в основната схема на US Open. Ще се видим скоро и ви благодаря за подкрепата" - написа самата Павлюченкова в социалните медии.

Припомняме ви, че през миналата седмица агентът на Даниил Медведев разкри как повечето руски и беларуски тенисисти не са получили своите визи и не могат към този етап да отпътуват към Великобритания, което ни навежда на мисълта, че отношението към бившата финалистка от Париж е напълно тенденциозно.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Огромно разочарование": Финалистка от Шлема бе лишена от възможност да играе на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook