Олимпийска шампионка и финалистка от Уимбълдън с ранни разочарования в ИУ!

от в 11:03 на 12.03.2022
Владислав Риждов

Кая Канепи имаше добър старт на сезона и се превърна в една от сензациите по време на Откритото първенство на Австралия, достигайки до заключителната фаза. През тази седмица естонката се появи за първи път на корта от участието си в Мелбърн насам и изглежда, че е пренесла добрите си изяви и на кортовете в Индиън Уелс, където по-рано днес отстрани олимпийската шампионка Белинда Бенчич в последователни сетове - 6:4 6:3.

Срещата бе равностойна в началните минути, като във всеки един от геймовете имаше интрига. Паритетът така и не бе нарушен до 2:2, но впоследствие Бенчич успя да пречупи опитната си опонентка и преднината ѝ набъбна до комфортното 4:2. За съжаление обаче радостта на олимпийската шампионка бе за кратко, след като 36-годишната Канепи направи невъзможното, печелейки четири поредни гейма, за да отмъкне първата част за себе си.

Вдъхновена от начина, по който достигна до успеха в откриващия сет, Канепи започна убедително и втората част. Световната номер 63 доминираше над противничката си и безпроблемно поведе с 4:0, доближавайки се на крачка от победата. Бенчич все пак не се предаде без битка, но усилията на швейцарката се оказаха недостатъчни, и Канепи уверено сложи точка на спора.

В първия си мач за сезона Каролина Плишкова претърпя обрат и напусна Мастърса в Индиън Уелс още на старта, след като бе надиграна от Данка Ковинич с 2:6 7:5 6:4.

Световната номер 8, която за последно взе участие на финалите на WTA в Гуадалахара през ноември, имаше проблеми през откриващата част, но успя да спре натиска на съперничката си. Плишкова навакса ранно изоставане с пробив, за да може по-късно на свой ред да пречупи на два пъти Ковинич, с което и да открие сметката си в общия резултат.

Всичко вървеше по план за бившата финалистка от Уимбълдън, след като във втория сет тя успя да превърне по-добрата си игра в преднина от 5:2 и по всичко изглеждаше, че чехкинята ще се поздрави с дебютния си успех за сезона. Сервирайки за мача обаче, бившата номер 1 допусна изненадващ спад, който върна надеждите на Ковинич и представителката на Черна Гора се възползва максимално от шанса си, спечелвайки всички геймове до края, за да изравни резултата.

Двете демонстрираха колебливост в решителната част, което доведе то размяна на няколко брейка, но въпреки това резултатът остана равен. Развръзката дойде в деветия гейм, когато Плишкова имаше две точки за 5:5, но вместо това тя инкасира пробив, след който Ковинич си подпечата триумфа в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпийска шампионка и финалистка от Уимбълдън с ранни разочарования в ИУ! Владислав Риждов
Теми:  
wta | данка ковинич | индиън уелс | каролина плишкова | обзор | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook