Опасенията се сбъднаха: Карлос Алкарас обяви, че не е възможно да играе в Монте Карло

от в 15:56 на 09.04.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Монте Карло се превръща в истинско проклятие за Карлос Алкарас. Историята от миналата година се повтори и през тази, като двукратният "мейджър" шампион отново бе принуден да се откаже от надпреварата в Монако, по-малко от 24 часа преди двубоя си с Феликс Оже-Алиасим, като препъникамъкът му този път е контузия на дясната ръка.

Броени часове преди началото на кампанията на световния номер 3, испанецът даде тревожни знаци за физическото си състояние, появявайки се на тренировъчния корт с превръзка върху дясната си предмишница, вследствие на което изпълняваше единствено подсечени форхенди и прекрати почти веднага своето занимание, за да не рискува появата на по-сериозен физически дискомфорт. За съжаление, то най-големите страхове на него и екипа му, се превърнаха в реалност, което принуди испанеца да се оттегли от турнира. Тази новина потвърди и самият Алкарас в социалните мрежи, а ние можем единствено да му пожелаем бързо възстановяване, защото през идните седмици ще му се наложи да защитава титлите си в Мадрид и Барселона.

"Работих здраво в Монте Карло, опитвайки се да се възстановя до последния момент, но контузията ми в дясната ръка не го позволява. Очаквах с нетърпение да играя тук.. Ще се видим през следващата година" - гласеше текстът на бившия номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опасенията се сбъднаха: Карлос Алкарас обяви, че не е възможно да играе в Монте Карло Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | контузия | монте карло | новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook