Опелка се справи и с Агут, за да се класира към 1/2-финалите

от в 21:39 на 13.08.2021
Диана Андреева

Райли Опелка спря Григор Димитров във втория кръг на Мастърс турнира в Торонто. За тази загуба първата ни ракета бе сериозно критикуван, но изглежда, че Гришо е изтеглил "късата клечка", тъй като американският тенисит вече е част от 1/2-финалите на надпреварата. За да намери място в тази фаза от турнира, Опелка се наложи над световния номер 17 Роберто-Баутиста Агут. Мачът завърши след малко под 90 минути игра, като крайният резултат от срещата е 6:3 7:6(3).

Мачът започна на много високи обороти. Още от началните минути обаче Опелка бе видимо по-свеж, а това му даде и преднина в срещата. Райли намери правилната стратегия срещу този си съпреник - той се стремеше да задържа топката възможно най-дълго време в очертанията на полето и да разчита на грешка от страна на Атут, която пък никога не закъсняваше.

В първия сет ключов бе ранен пробив в полза на Опелка, докато през втората част ситуацията бе далеч по-оспорвана. И двамата състезатели сервираха на ниво, но щом се стигна до решаващ тайбрек, Райли отново бе по-увереният и последователин тенисист и в крайна сметка се поздрави с успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка се справи и с Агут, за да се класира към 1/2-финалите Диана Андреева
Теми:  
райли опелка | роберто баутиста агут | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook