Опит за измъкване от загуба срещу 16-годишна? Странното поведение на Азаренка

от в 11:36 на 28.03.2022
Калоян Соколов

Вчера Виктория Азаренка вървеше към разгромна загуба в мача си срещу 16-годишната Линда Фрухвиртова от втория кръг на WTA 1000 надпреварата в Маями, като талантливата тийнейджърка изнасяше феноменален двубой и буквално не можеше да пропусне удар. Чехкинята с лекота прибави откриващия сет към актива си и поведе с пробив във втората част, а бившата номер изгуби самоконтрол и сменяше състояния на ярост и отчаяние. Резултатът пък набъбна до 6:2 3:0 в полза на младата състезателка и изведнъж Вика просто направи жест към щаба си, че ще предаде мача.

Съдията на стола помоли двукратната шампионка да изчака поне появата на физиотерапевта си, тъй като всичко е станало напълно внезапно, но Азаренка нямаше подобни намерения и напусна мигновено корта, ръкувайки се съвсем бегло със своята опонентка. Това породи съмнения, че беларуската се е опитала да смекчи поражението си от тенисистка, която е 279-та в света и на практика все още е дете, а заслужено голямата част от феновете осъдиха поведението на голямата шампионка и я обвиниха в опит да обезцени успеха на Фрухвиртова.

Самата световна номер 16 излезе по-късно със собствено становище и обясни, че изобщо не е трябвало да се появява на корта, защото преживява много тежки седмици в личен план. Все пак тя се е опитала да играе заради страхотната публика, само че това се е оказало грешка и сега тя ще си вземе известна почивка от тениса, докато нещата се нормализират.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опит за измъкване от загуба срещу 16-годишна? Странното поведение на Азаренка Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | линда фрухвиртова | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook