Опитът надделя над младостта: Шварцман се завърна от сет и пробив, за да сломи Музети в Монако

от в 18:01 на 14.04.2022
Мартин Петков

Диего Шварцман записа крайно незадоволителни резултати на надпреварите в САЩ, но за негова радост предстои любимият му период от годината, който е сезонът на клей. Аржентинецът през тази седмица взима участие на Мастърса в Монте Карло, където е бивш четвъртфиналист, като силното му представяне го отведе до днешната му среща с Лоренцо Музети в опит да изравни най-доброто си постижение от надпреварата в Княжеството.

Двубоят се превърна в обект на огромно количество от дълги разигравания с голям интензитет, които често завършваха с печеливш удар. Двамата състезатели бяха равностойни през повечето време от срещата, като ефикасността на начален удар липсваше, но опитът за пореден път се оказа ключов фактор и спомогна на Шварцман да се поздрави с победата след 2:6 6:4 6:3, дошла за 2 часа и 34 минути на корта. В четвъртфиналите предстои сериозен тест за световния номер 16, като го очаквам сблъсък в тежка категория срещу защитаващия шампион Стефанос Циципас.

Италианецът демонстрираше още от първата минута на двубоя сериозна доза увереност, което му позволи да е във водещата роля на корта и след продължителна размяна на пробиви, поведе в резултата с брейк аванс. Слабото представяне от страна на Шварцман в миговете на сервис не изглеждаше близо до своя край и от това моментално се възползва Музети, който съумя да спечели и четирите си гейма на ретур, за да триумфира закономерно в дебютния сет.

Представителят на следващата генерация по подобие на първата част взе ранна преднина от брейк в началото на втората. 170-сантиметровият аржентинец, който е познат като един от най-големите бойци в Тура, не се предаде и дочака началният си удар да заработи добре, което се случи над час след началото на мача. Повлиян от положителните емоции, Шварцман спечели пет последователни гейма, с което възстанови равенството в отделните части.

В началото на решителния сет световният номер 16 изглеждаше окрилен, като нивото в играта му неспирно се движеше във възходяща линия. Аржентинецът усети колебанията при начален удар на младия си съперник и с премерена агресия в ударите си спечели множество продължителни разигравания, за да поведе с два пробива, доближавайки се до крайния успех. Шварцман се пропука на сервис за мача, но минути по-късно осуети надеждите за обрат от страна на Музети, като с подарък от съперника реализира първия си мачбол и се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опитът надделя над младостта: Шварцман се завърна от сет и пробив, за да сломи Музети в Монако Мартин Петков
Теми:  
atp | диего шварцман | лоренцо музети | мастърс 1000 | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook