Организаторите на Мастърса в Париж ще платят на играчите двойно повече от обещаното

от в 22:46 на 08.11.2021
Мирела Николова

Публиката по трибуните на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в Париж се завърна, която, освен че създаде невероятна атмосфера в залата, ще допринесе и за увеличаването на наградния фонд на надпреварата. Преди началото на състезанието организаторите бяха обявили, че общата сума, която ще бъде разпределена между всички участници, е 2,6 милиона евро, като шампионът трябваше да получи 336 хиляди от тях. Днес обаче директорът на турнира Ги Форже обяви, че ще има промяна в паричните награди, които ще бъдат увеличени двойно заради голямата посещаемост на надпреварата през тази година и така шампионът Джокович ще получи сума, близка до тази, която спечели при триумфа си преди две години. 

"След като през 2019-а година постигнахме рекорд с над 140 хиляди продадени билета, миналото издание, което се проведе при закрити врата, беше изключително трудно както за нас, така и за играчите. През тази година обаче публиката се завърна и продадохме 120 хиляди билета, което е изключително. Не са много надпреварите, които могат да се похвалят, че са достигнали толкова близо до числата отпреди две години. 

Благодарение на приходите от продажбата на билети ще удвоим наградния фонд. Не знаем дали играчите все още са наясно с това, но сме истински щастливи да го обявим", допълни още турнирният директор.

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Организаторите на Мастърса в Париж ще платят на играчите двойно повече от обещаното Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook