Ориндж Боул: Българското участие официално приключи!

от в 08:05 на 21.12.2021
Диана Андреева

Росица Денчева спечели трето място при девойките до 14 г. на турнира "Ориндж Боул". Надпреварата, състояща се в Плантейшън, щата Флорида, се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години.

Денчева се представяше повече от впечатляващо в хода на надпреварата и вчера бе на път за пореден път да покаже големия си потенциал и да измъкне оспорван двубой, за да намери място в заключителния етап. Росица отстъпи драматично с 2:6 6:4 4:6 на Шанъм Лам от САЩ. Преди този двубой Роси се намираше в серия от пет поредни победа без загубен сет, но за съжаление през този ден играта й просто не бе достатъчно стабилна. 

Преди две седмици Росица Денчева стана шампионка на сингъл и вицешампионка по двойки на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г. Сега тя ще се отдаде на заслужена почивка, а впоследствие и предстои началото на новия сезон.

Междувременно през вчерашния ден Теодор Давидов, който беше поставен под номер едно във възрастовата си група, допусна поражение. Все пак Тео продължава участието си в надпреварата, а по-късно днес ще премери сили с Марк Себан в спор за петото място на Ориндж Боул 2021 до 12 годишна възраст.

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ориндж Боул: Българското участие официално приключи! Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook