Осака наложи волята си над Мертенс и се класира за четвъртфиналите в Маями

от в 23:43 на 29.03.2021
Тея Кръстева

Световната номер 2 при жените - Наоми Осака, надделя над белгийката Елизе Мертенс с 6:3 6:3 в двусетова битка и по този начин се класира за четвъртфиналите в турнира от сериите WTA 1000 - Miami Open. Във втория сет на срещата Мертенс изпита болки в гърба и рамото, които изглежда я притесняват от началото на този сезон, и затова на корта бе извикан медицински екип.

Откриващият сет се разви по страхотен начин за поставената под номер 2 в основната схема, която не остави абсолютни никакви шансове на своята опонентка и на бърза ръка излезе в резултата с внушителното 5:1. Мертенс не отказа да се бори, успявайки да върне единия брейк, но това не й бе достатъчно да обърне резултата в своя полза. Възползвайки се от по-острата си и солидна игра, Осака прибави първия сет в сметката си след убедителното 6:3.

Елизе Мертенс изглежда бе забравила за първия сет и започна солидно втората част. Белгийката се бореше и закономерно поведе в резултата с 2:3. Тогава на корта бе повикан медицински екип заради болките, които притесняваха световната номер 17, а след паузата Наоми Осака отново взе превес в разиграванията. Японката напълно доминираше играта и съвсем логично обрна резултата от 2:3 на 6:3 в своя полза. В спор за полуфиналите шампионката от тазгодишния Australian Open ще спори с победителката от двубоя Джесика Пегула - Мария Сакари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака наложи волята си над Мертенс и се класира за четвъртфиналите в Маями Тея Кръстева
Теми:  
наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook