Осака с нов категоричен успех и заслужено място на четвъртфиналите в Мелбърн

от в 13:14 на 06.01.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака имаше сериозни проблеми от психологически характер през изминалия сезон и пропусна голяма част от надпреварите в WTA Тура. Това афектира сериозно ранкинга на японката и в момента тя се намира на непривичната за нея 13-та позиция в световната ранглиста, но сега започва новия сезон по обещаващ начин, след като вече е на четвъртфиналите в любимия си Мелбърн, където през 2020-а завоюва титлата на Аустрелиън Оупън.

Осака показа нагледно защо е считана за една от най-добрите тенисистки на твърди кортове в света и не остави никакви шансове на Марина Заневска, надигравайки я с 6:1 6:1 и така си осигури среща с ветеранката Андреа Петкович в следващия етап от турнира.

Азиатката започна ударно срещата, като спечели три последователни гейма за по-малко от десет минути игра. Световната номер 82 все пак съумя да се разпише в резултата, само че последва нова поредица от безпощадни атаки на четирикратната шампионка от Шлема, която спечели с лекота откриващия сет.

Серията на фаворитката продължи с пълни сили и във втората част, а белгийката изглеждаше напълно безпомощна и единствено намери вдъхновение да извоюва нов гейма на честта, с който да направи загубата си да изглежда по-почетна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака с нов категоричен успех и заслужено място на четвъртфиналите в Мелбърн Калоян Соколов
Теми:  
wta | андреа петкович | марина заневска | мелбърн | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook