Осака: Щом Циципас иска жените да играем 5 сета, то нека той да играе 9

от в 14:38 на 29.03.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас излезе с интересно предложение на една от пресконференциите си на Мастърса в Маями и предизвика доста негативни реакции по свой адрес от колежките си. Световният номер пет коментира, че женският тенис също трябва да приеме петсетовите мачове в турнирите от Големия Шлем, за да бъде заслужено равното заплащане по полове в този тип надпревари. Повечето състезателки обаче не приеха никак добре тази вербална атака срещу тях и дори Каролина Плишкова се подигра с гърка в социалните мрежи, а Наоми Осака също не пропусна да сподели мнението си по темата пред медиите:

"А той иска ли да играе 9 сета? Ако се опита да удължи моите мачове, то аз ще пробвам да направя същото с неговите. Този човек е много забавен. Не знам какво да кажа. Смятам, че това би променило коренно структурата на тениса. Вероятно всички ще започнат да тренират по различен начин и още куп други неща от този тип, а и със сигурност ще отнеме много дълго време, докато се предприеме подобна стъпка. Става въпрос за мъж, който говори за женски спорт, така че едва ли ще се стигне до някаква промяна и не ми се струва редно Циципас да коментира темата.

"Не искам да бъда груба, но жените в тениса се трудят също толкова здраво и не сме се появили от нищото, целейки просто да получаваме същите пари като мъжете. Имаме забележителни фигури от ранга на Били Джийн Кинг и сестрите Уилямс, които са извоювали тези права за нас и не бива да бъдем омаловажавани. В момента разполагаме със страхотни млади звезди, започвайки от Ига Швьонтек, която ще оглави световната ранглиста на само 20 години. Не трябва да забравяме и Коко Гоф, а именно тези момичета са способни да пълнят най-големите кортове в света. Интересът на публиката е най-важното нещо в нашия спорт и WTA върши страхотна работа в маркетинговия департамент" - завърши бившата номер едно.

Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: Щом Циципас иска жените да играем 5 сета, то нека той да играе 9 Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | интервюта | любопитно | наоми осака | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook