Остапенко за Hawk Eye Live: Не вярвам на тази система; прави грешки и убива емоциите

от в 11:23 на 22.01.2023
Калоян Соколов

Пандемията от коронавирус оказа сериозно влияние върху живота на всеки един от нас и ежедневието ни трябваше да претърпи някои сериозно промен, докато ситуацията се нормализира отново. Част от тогавашните превантивни мери обаче се задържаха в някои направления, като спокойно бихме могли да дадем пример със системата Hawk Eye Live, която замени съдиите на линните в тенис турнирите.

В началото целта беше просто да се намали присъствието в близост до корта, но въпросното нововъведение започна да функционира с помощта на множество камери, разположени в различни точки на корта, които изпращат аудио сигнали към съдията на стола в реално време и по този начин на практика се елиминираше възможноста за грешка.

Точно това накара множество надпревари да се откажат от идеята за връщането на човешкия фактор, разчитайки на по-голямата справедливост в отсъжданията, която би трябвало да гарантира системата. Изглежда обаче някои играчи не виждат нещата по този начин и Йелена Остапенко не се поколеба да отправи  остри критики към работата на Hawk Eye Live:

"Тази система функционира, когато си поиска. Повечето състезатели се нахвърлят на съдиите за топки, които трудно човешкото око може да отличи дали са в корта, докато не предявяват никакви претенции към Hawk Eye Live, макар че понякога стават фрапантни разминавания. Научени сме да вярваме, че технологията е безгрешната и макар самата аз понякога да съм в грешка, то новата електроника не върши необходимата работа и убива емоциите в спорта.

Източник: Tennis Infinity

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Остапенко за Hawk Eye Live: Не вярвам на тази система; прави грешки и убива емоциите Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | йелена остапенко | любпопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook