От мястото на събитието: Григор и Маю проведоха своята тренировка преди мача им в Ротердам

от в 15:55 на 16.02.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се намира в най-добрата си форма от дълго време насам и напълно заслужено се класира за четвъртфиналната фаза, както на сингъл, така и на двойки в Ротердам. Екипът на Tennis.bg пък от днес е на мястото на събитието и имахме възможност да проследим тренировъчното занимание на първата ни ракета и неговия партньор Никола Маю. 

Сесията на двамата беше изцяло съсредоточена към предстоящия им двубой от надпреварата при тандемите, където след броени минути ще излязат на корта в двубой срещу германците Кевин Кравиец и Тим Пюц. Българо-френското дуо откри тренировката си с около 15 минути високотемпови размени от дъното на корта, в които всеки от състезателите търсеше завършващия удар при първата удобна възможност, а качеството на тенис беше изключително високо и огромна част от феновете се преместиха в близост до Димитров и Маю.

Правеше впечатление, че Джейми Делгадо беше изключително въвлечен в заниманието и не изпускаше нито секунда от случващото се на корта, тъй като през цялото време помагаше със съвети на своя възпитаник и френския ветеран, окуражавайки ги да заемат максимално агресивна позиция на посрещане.

Именно ретурите бяха акцент в заниманието, защото Григор и французинът прекараха близо 30 минути в опити да отразяват началните си удари, опитвайки се веднага да пласират завършващ удар. Разбира се, то играта на мрежата също беше ключов елемент от тренировката, а накрая българинът направи малко шоу за зрителите и ги зарадва с един неспасяем удар между краката, който беше посрещат с бурни овации.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От мястото на събитието: Григор и Маю проведоха своята тренировка преди мача им в Ротердам Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | григор димитров | любопитно | тренировка

Коментари





Следвайте ни в Facebook