Отличен Циципас стартира участието си в Акапулко с категоричен успех

от в 09:06 на 17.03.2021
Мирела Николова

Първият поставен в схемата на турнира от категория АТР 500 в Акапулко Стефанос Циципас бе напълно бизкомпромисен на старта на надпреварата и откри участието си с победа в последователни сетове над екстравагантния французин Беноа Пер. Гъркът се наложи с 6:3 6:1 за малко над час игра, за да си осигури място в следващата фаза, където го очаква сблъсък срещу гиганта от САЩ Джон Иснър.

Световният №5 постави перфектно за себе си начало на мача, възползвайки се още от първата открила се пред него възможност за пробив в откриващото подаване на съперника си. Стефанос демонстрира впечатляваща стабилност от сервис, тъй като пласираше началния си удар с висока скорост, което му даваше инициативата в разиграването, за да завърши с печеливш форхенд. Той не допусна нито миг на колебание и благодарение на своето постоянство поведе в отделните части.

Вторият сет също се разви изцяло под неговата диктовка. Серия от невероятни ретури и дълбоки удари в близост до линиите на фаворита, съчетани с множество неточности от страна на Пер, осигуриха на Циципас бърз аванс от 4:0 гейма. Оттук насетне той вкара двубоя в комфортно за себе си русло, а доиграването на срещата беше чиста формалност.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Циципас стартира участието си в Акапулко с категоричен успех Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook