Отличен жребий за Григор Димитров на Мастърса в Маями!

от в 18:54 на 22.03.2021
Мирела Николова

Първият за годината турнир от сериите Мастърс 1000 – Miami Open, вече започна, а ние, българите, ще имаме възможност да се насладим на играта на трима наши състезатели в лицето на Григор Димитров, Цветана Пиронкова и Виктория Томова. След като вчера бе изтеглен жребият за женската надпревара, днес бе ред да бъдат определени и съперниците на представителя ни при мъжете.

Жребият бе благосклонен към хасковлията, който е поставен под номер 9 в схемата и почива на старта, като във втори кръг му предстои да се изправи срещу победителя от двубоя между Камерън Нори и Йошихито Нишиока. При евентуален успех Григор по всяка вероятност ще срещне Тейлър Фриц, който е най-близо поставеният до нашето момче, а като най-вероятен съперник на българина в четвърти кръг изглежда Давид Гофен. В същата четвъртина на схемата попаднаха още Александър Зверев, Карен Хачанов, Яник Синер и Николоз Басилашвили, които Гришо би могъл да срещне в спор за място в полуфиналната фаза.

През миналата седмица първата ни ракета достигна до четвъртфиналите на турнира от категория ATP 500 в Акапулко, но 19-годишният италианец Лоренцо Музети спря устрема му към втора титла в мексиканския град. Надяваме се Димитров да пренесе в Маями впечатляващата си игра от първите два кръга на турнира в Мексико и му стискаме палци да достигне възможно най-напред на Мастърс надпреварата в САЩ, където върховото му постижение до този момент е участие на осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен жребий за Григор Димитров на Мастърса в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook