Отлична схема се открива пред българките в Ню Йорк! (пълен жребий)

от в 09:57 на 24.08.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова и Изабелла Шиникова ще бъдат българските представителки в пресявките на тазгодишния US Open, а двете определено не могат да се оплачат от липса на късмет. Томова е поставена под номер 12 и ще стартира участието си срещу местната представителка Грейс Мин, която е записвала последователни победи само веднъж през последната половин година.

Впоследствие Вики вероятно ще се изправи срещу бразилката Беатрис Хадад Мая, чиято форма също никак не е впечатляваща, а освен това са ясни нейните предпочитания към клея. Решителната битка за влизане в основната схема обаче наистина се очертава трудна за нашето момиче, защото там би могла да я очаква Хариет Дарт. Британката съвсем наскоро се класира за силния турнир в Монреал, като дори записа победа в него, така че категорично няма да бъде никак лесно изпитание пред българката.

Жребият беше изключително благосклонен и към Изабелла Шиникова, която ще открие кампанията си със сблъсък срещу Хана Ченг. Биографията на американката не буди никакви притеснения, защото тя е триумфирала единствено на най-нискоразрядните надпревари в професионлания тенис и е спечелила едва два пет гейма в последните си два мача.

В секцията на Белла попадна и осмата поставена Кристина Кучова, но ветеранката се изявява само на червени кортове през целия сезон и софиянката определно би имала своите шансове. Другото сериозно име в този отрязък от пресявките е рускинята Виталия Дияченко, ала тя стартира годината си едва през късната пролет и все още не е навляза в оптималния си игрови ритъм.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична схема се открива пред българките в Ню Йорк! (пълен жребий) Калоян Соколов
Теми:  
us open | бгтенис | виктория томова | жребий | изабелла шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook