Отново безпощаден: Джокович повали шампиона от миналата седмица и е 1/2-финалист в Дубай!

от в 18:22 на 02.03.2023
Мирела Николова

Новак Джокович изпита сериозни затруднения в откриващия си двубой на АТР 500 надпреварата в Дубай, който бе и първият мач с негово участие от близо месец насам. Въпреки колебливото си представяне на старта, то още в следващата си среща сърбинът значително повиши нивото си и вчера изнесе своеобразна тенис лекция на Талон Грийкспор, за да се класира за четвъртфиналната фаза на турнира.

В битка за място в полуфиналите първата ракета на света се изправи срещу световния №11 Хуберт Хуркач, който през миналата седмица завоюва трофея на надпреварата в Марсилия. През днешния ден обаче полякът бе надигран от балканеца, който от първата до последната точка в мача бе много солиден във всеки един департамент от играта и безпроблемно достигна до крайната победа след 6:3 7:5.

Така 22-кратният шампион от Шлема намери място сред най-добрите четирима в състезанието, където би могъл да премери сили с Даниил Медведев, в случай че руснакът се справи със съпротивата на Борна Чорич по-късно днес.

Още от началните минути на срещата силно впечатление направи чистотата, с която топ поставеният изпълняваше ударите си. Те прелитаха ниско над мрежата и се приземяваха дълбоко в противниковата половина, поради което Хуркач биваше принуден да отстъпва назад, предавайки инициативата в разиграването.

Освен това световният №11 изпитваше колебания на собствен сервис и често трябваше да играе на втори начален удар, за което биваше безмилостно наказван от именития си съперник. След поредица от отлично конструирани атаки Джокович пръв осъществи пробив, скоро след което вече имаше преднина от 4:1, оказала се достатъчна за крайния му успех в сета.

Във втората част Хуркач значително повиши процента си на вкарано първо подаване, което моментално оказа своето влияние върху ситуацията на корта, и световният №1 рядко успяваше да спечели дори точка на чужд сервис. Възможностите за пробив изцяло отсъстваха до 5:5, когато напрежението у поляка взе връх и той допусна спад в концентрацията, си довел до няколко непредизвикани грешки. 

Усещайки колебанията на съперника, Джокович дори още повече повиши интензитета в играта си и пласира серия от великолепно насочени ретури, с което защити реномето си на тенисиста с най-добър ретур в света. Така той достигна до пробив в последния възможен момент и след точно час и 23 минути постави точка на спора в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново безпощаден: Джокович повали шампиона от миналата седмица и е 1/2-финалист в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | новак джокович | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook