Отново с трофей в ръце: Бивша №14 вдигна втора WTA титла в Швейцария!

от в 15:54 на 17.07.2022
Мирела Николова

Петра Мартич направи отличен сезон през 2019 година и достигна до върховото си класиране - №14, в началото на 2020-а. Хърватката запази мястото си в топ 20 до края на същата година, но не успя да задържи дълго нивото си и започна значителен спад за нея в световната ранглиста. През настоящата седмица обаче Мартич напомни за най-добрите си времена и триумфира с титлата на WTA 250 турнира в Лозана, като по пътя си към финала постигна победи над световната №13 Белинда Бенчич и шестата поставена в схемата Каролин Гарсия.

В сблъсъка за титлата представителката на Хърватия не остави шансове на световната №124 Олга Данилович и вдигна триумфално ръце, затваряйки двубоя за категоричното 6:4 6:2. Това е втори WTA трофей за Мартич след триумфа ѝ на надпреварата в Истанбул през 2019 г.

Още от самото начало 85-ата в света пое контрола върху събитията, повеждайки с пробив след дебютното подаване на своята съперничка. Впоследствие тя продължи да бъде по-стабилната от двете състезателки и макар да допусна да загуби ранния си аванс, то в края на сета отново успя да се възползва от неубедителните изяви на сръбкинята, за да осъществи нов брейк и да затвори частта в своя полза.

Вторият сет стартира с четири рутинно спечелени гейма от сервиращите, преди Мартич да наложи пълната си доминация на корта благодарение на прецизното насочване на ударите си. Същевременно неточностите от ракетата на Данилович се трупаха, което позволи на бившата №14 да спечели последните 5 гейма в срещата и така да завоюва втори трофей в кариерата си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново с трофей в ръце: Бивша №14 вдигна втора WTA титла в Швейцария! Мирела Николова
Теми:  
wta | лозана | Обзори | олга данилович | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook