Отново сред шампионите: Зверев вдигна първа титла от 2021-ва след нов отличен мач в Хамбург!

от в 17:51 на 30.07.2023
Мирела Николова

Александър Зверев е новият шампион на АТР 500 турнира в Хамбург. В хода на настоящата седмица германецът демонстрира най-високото си ниво на игра и без да загуби нито сет, завоюва своята първа титла на родна земя от 2018-а година насам. Във финалния сблъсък Саша наложи волята си над световния №57 Ласло Джере за час и 50 минути игра, за да се поздрави с крайния успех - 7:5 6:3, с който прибави 20-а титла към колекцията си. Последният трофей на Зверев датираше от ноември 2021-ва, когато той завоюва титлата на Финалите на АТР.

Двубоят стартира равностойно, като първите геймове протичаха изцяло под диктовката на сервиращите и до възможности за пробив така и не се стигна. В деветия гейм Саша допусна спад в нивото си на начален удар и сърбинът се сдоби с цели 4 брейкбола, но именно в тези моменти бившият №2 можеше да разчита на своя форхенд, с който взимаше пълно преимущество в разиграванията и успя да неутрализира опасността. Сервирайки за вкарване на сета в тайбрек, Джере се поддаде на напрежението и след серия от пропуски инкасира пробив, който даде предимство на Зверев в общия резултат.

Местният любимец пренесе устрема си и във втората част, която стартира с изявено негово надмощие и бърз аванс от пробив и 4:1 в актива му. Впоследствие световният №19 продължи да държи инициативата и макар да допусна връщане на брейка в седмия гейм, то веднага след това осъществи нов пробив, за да възвърне аванса си за 5:3, скоро след което можеше да ликува с трофея.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново сред шампионите: Зверев вдигна първа титла от 2021-ва след нов отличен мач в Хамбург! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | ласло джере | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook