Отново в действие: Григор излиза утре рано сутрин срещу шампиона в Синсинати (програма)

от в 11:34 на 09.01.2023
Калоян Соколов

Точно седмица ни дели от началото на Аустрелиън Оупън, а най-добрите тенисисти на планетата правят всички възможно, за да навлязат в оптимален игрови ритъм за първата надпревара от Големия шлем през сезона. Григор Димиторов не прави изключение в това отношение и ще го видим в действие на демонстративната надпревара Kooyong Classic, която ще се проведе в периода между 10 и 12 яунари. 

Самият турнир е основан през далечната 1988-а година и се провежда в едно от предградията на Мелбърн - Куйонг. Състезанието винаги се е състояло в седмицата пред Аустрелиън Оупън и редица легендарни играчи са стигали до трофея, включвайки в това число Томас Мустер, Пат Кеш, Майкъл Ченг, Андре Агаси, Пийт Сампрас и Роджър Федерер. Традиционно схемата се състои от осем тенисисти, като победителите в първи кръг продължават към полуфиналите, за да си разпределят местата от първо до четвърто, докато загубилите играчи образуват свой собствен поток и се съревновават за позициите от пета до осма.

За съжаление, то пандемията от коронавирус не позволи провеждането на събитието през последните две години и сега ще станем свидетели на един значително изменен формат, в който няма да имаме излъчен шампион.

В надпреварата освен Григор ще се впуснат още девет представители на ATP Тура (Алекс Де Минор, Тейлър Фриц, Марин Чилич, Анди Мъри, Борна Чорич, Франсис Тиафо, Ринки Хиджиката, Жанг Жижен и Доминик Тийм), както и три от най-добрите състезателки при дамите - Дона Векчи, Кимбърли Бърел и Линда Фрухвиртова.

Организаторите ще поставят всеки ден между 3 и 4 мача на Kooyong Stadium, като до 4000 зрители ще могат да се насладят на шоуто от мястото на събитието. Любопитно подробност е, че някои от тенисистите ще изиграят по два двубоя в турнира, докато други ще излязат само веднъж на корта, а засега изглежда по-вероятно Григор да попадне сред играчите с по-зает график, защото ще открие участието си в дебютния ден на състезанието, изправяйки се срещу Борна Чорич.

Българинът е спечелил единствения си официален сблъсък с шампиона от Мастърса в Синсинати, побеждавайки го на миналогодишния Ролан Гарос, но всъщност двамата се срещат в Куойнг и през 2020-та година, когато нашият сънародник надделява в три сета.

Срещата между Димитров и Чорич е насрочена под номер две в програмата на утрешния ден и се очаква да започне в около 03:30 часа българско време, а ето и пълен график с двубоите в Куйонг:

Програма за 10-ти януари на демонстративния турнир в Куйонг (започват не преди 02:00 часа българско време)

1. Алекс Де Минор - Доминик Тийм

2. Григор Димитров - Борна Чорич

3. Линда Фрухвиртова - Дона Векич

4. Жижен Жанг - Ринки Хиджиката

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в действие: Григор излиза утре рано сутрин срещу шампиона в Синсинати (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | борна чорич | григор димитров | куйонг | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook