Oтново заедно: Анди Мъри и Даниел Валверду се събират в Ротердам!

от в 07:01 на 05.02.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри започна по чудесен начин новия сезон, след като се класира за първия си финал от три години насам на ниво ATP, макар че в него допусна загуба от Аслан Карацев. Трикратният шампион от Шлема обаче продължава да не намира подходящия за себе си треньор, откакто се раздели с дългогодишния си наставник Джейми Делгадо. Бившият номер едно си сътрудничеше за кратко с двама различни специалисти, а именно Естебан Карил и Ян де Вит, само че явно нещата не се сработили по желания от британеца начин и вече никой измежду тях не е част от щаба му.

Бившият номер едно обаче веднага е намерил друга алтернатива и в Ротердам ще се възползва от услугите на Даниел Валверду. Мъри и Валверду са най-добри приятели още от тийнейджърските си години и дори са били партньори на двойки, само че венецуелецът се отказва от преследването на тенис кариера и залага на треньорството, като бързо си печели реномето на един от най-добрите тактици в играта и се превръща във важна част от екипа на шотландеца, когато той печели първите си две "мейджър" титли в кариерара си.

Припомняме ви, че именно южноамериканецът изведе Григор Димитров до трофея от ATP финалите в Лондон, а също така беше отговорен за дебютното влизане на Томаш Бердих в топ 4 на световния тенис. Към момента Валверду оглавява щаба на Стан Вавринка, но швейцарецът тепърва се опитва да се завърне в Тура и изглежда е позволил на своя наставник да пътува известно време по надпреварите заедно с двукратния олимпийски шампион на сингъл.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Oтново заедно: Анди Мъри и Даниел Валверду се събират в Ротердам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | григор димитров | даниел валверду | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook