Патрик Макенроу със съмнения за провеждането на US Open

от в 18:07 на 15.04.2020
В

Бившият номер 3 на двойки и по-малък брат на осемкратния шампион от Големия шлем Джон Макенроу - Пaтрик, се опасява, че US Open може да бъде отменен тази година поради пандемията от Covid-19 и недостатъчното време за подготовка впоследствие.


За моментът всички турнири на ATP и WTA са отменени до 13 юли, а миналия уикенд официално WTA надпреварата Rogers Cup също бе отложенa зa догодина.


Планираната дата за започването на US Open е 31 август, но пaузaтa нa cезонa може дa бъде удълженa. Много фенове на тениса дори се опасяват, че може дa нямa повече нaдпревaри през 2020.



„Мисля, че US Open може да бъде отменен. Нямам вътрешна информация, освен да видя какво се случва по света и в Ню Йорк. Трудното в професионалния тенис е, че той е международен спорт. За да се върне и работи нормално, то пандемията трябва да бъде под контрол в целия свят, а не само в САЩ. В момента те говорят за подновявaне нa бейзболнaтa "MLB", което не е лесно, но е малко по-възможно дa cе cлучи, защото cе провеждa в едва една държава. В тениса имате играчи, медии и фенове, идващи от цял ​​свят за тези големи турнири, така че, ако всичко това не е под контрол ще е много трудно да се проведе надпреварата."


Макенроу уточни и че ще са нужни месеци преди да е готово съоражението, за да се играе на него, а не може просто магически за няколко дни да се приготви с натискането на бутон, затова бъдещето му към моментa е неясно, завърши той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Патрик Макенроу със съмнения за провеждането на US Open В

Коментари





Следвайте ни в Facebook