Пет неща, които трябва да знаете за Григор Димитров

от в 07:34 на 27.05.2020
Калоян Пламенов

Сайтът на ATP обърна специално внимание на Григор Димитров и направи списък от пет неща, които е хубаво да се знаят за българина.

Той е шампион от финалния "Мастърс" през 2017 година и достига до третото място в световната ранглиста през същата година.

Ето ги и петте неща, които според сайтa на мъжката тенис асоциация всеки един тенис фен трябва да знае за хасковлията.

1. Най-силният му сезон е през 2017 година
Половината от осемте трофея на българина бяха спечелени именно през въпросната 2017 година. Той откри годината с 14 победи от 15 мача и вдигна трофеите в Бризбейн и София, а освен това достигна и до полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

По-късно през годината той триумфира с първия си "Мастърс" трофей, който спечели в Синсинати и победи Фелисиано Лопес, Хуан Мартин Дел Потро, Юичи Сугита, Джон Иснър и Ник Кириос, за да стигне до титлата.

Дебютът му на финалите на ATP в Лондон бе блестящ и той вдигна най-големия трофей в своята кариера, като спечели титлата от надпреварата.

В края на годината той завърши сезона с рекордна статистика победи/загуби - от 49/19. 



2. След проблемите с контузиите, той си върна най-добрата форма на US Open 2019
След като пребори проблемите с дясното рамо, които имаше, българинът се включи на US Open през 2019 година като 78-и в света, а това бе най-ниската му позиция в ранглистата на ATP oт 2012 година.

Той имаше негативна статистика преди старта на турнира от 12 победи и цели 15 загуби, но именно в Ню Йорк показа най-добре какво може. 

Димитров надделя над Андреас Сепи, Камил Майхжак и Алекс Де Минор, за да достигне до 1/4-финалите на турнира, а там срещна своя голям идол Роджър Федерер.

Именно срещу него Григор изигра един от най-паметните мачове в своята кариера и успя да победи Маестрото, макар че преди това имаше статистика от 0 победи и цели 7 загуби срещу него в преките им мачове.

"Продължавах да вярвам в процеса, да се боря и да работя. Наистина контролирах нещата, които можех", обяви той след мача.

3. Не иска да бъде ванилов
Димитров не е непознат със смелите си модни избори, но по време на тазгодишното Открито първенство на Австралия предизвика бурни коментари с избора си.

Той заложи на поразителен тъмно лилав и жълт анцуг Nike И прикова погледите върху себе си.

"Обичам да бъда различен не само в тези неща, но и в много други. Мисля, че този анцуг е наистина забавен. Не искам да бъда ванилов (определение за скучен)", каза българският тенисист.



4. Имаше двойна роля по време на ATP Cup 2020
Григор Димитров изпълняваше двойна роля по време на първия ATP Cup 2020.

Българинът влезе не само в ролята на капитан, но и на звездата на отбора на България като първа ракета на родината си.

В това първо издание на турнира всеки един от отборите си имаше отделен капитан, но при България това не бе така.



5. Подкрепи родния си град в борбата срещу коронавируса

По време на коронавирусната пандемия Григор подкрепи родния си град Хасково, след като дари респиратори на местната болница.

"Идвам от малък град и никога няма да забравя от къде съм тръгнал. Просто искам да помогна и това е всичко. През целия си живот съм играл за България. Все още имам български паспорт. Наистина ценя хората и цялата подкрепа, която ми оказват", каза той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове



Оцени тази статия:
Пет неща, които трябва да знаете за Григор Димитров Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook