Пиронкова след победата: Радвам се на успеха

от в 06:36 на 24.05.2021
Диана Андреева

Цветана Пиронкова откри кампанията си на Ролан Гарос 2021 с трудна победа над Каролин Долехайд. След 6:7(7) 6:2 6:4 Цвети си осигури място в следващия квалификационен кръг на надпреварата, където я очаква Сюзан Бандечи - непозната за втората ни ракета съперничка. Независимо че мачът бе мното изтощаващ, Пиронкова не пропусна да отговори на няколко въпроса, а ето какво разказа пловдивчанката в пресконференцията си:

- Честита победа! Очакваше ли толкова труден мач? Смяташ ли, че можеше да победиш в два сета.

Никога нямам предварителни очаквания към срещите. Определено беше трудно и от физическа, и от психическа гледна точка, но се радвам, че се справих. Не мисля задълбочено какво можеше да се случи, ако бях спечелила откриващата част, радвам се на успеха.

- В следващия кръг ще се изправиш срещу непозната съперничка - Сюзан Бандечи. Какви са нагласите ти към двубоя?

Не знам коя е следващата ми опонентка, но за мен не е важно срещу кого точно ще играя. Важното е да успея да се възстановя - нов ден, нов мач. Срещата ми отново е в късните часове на деня, така че смятам, че ще бъда готова.

- През тази година започваш много рано, още от квалификациите, очакваш ли да повториш успехите си от 2016 година или пък от 2020?

Не мисля за това. Радвам се, че имам възможност да бъда тук. За мен е удоволствие да играя на този турнир и точно затова не си правя излишни планове. Времето ще покаже. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова след победата: Радвам се на успеха Диана Андреева
Теми:  
пиронкова | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook