Пирова победа: Зверев нанесе пореден удар на Рубльов, но не продължи напред в Торино

от в 02:02 на 18.11.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев записа втората си победа в "Червената група" на ATP финалите в Торино, но това не му беше достатъчно, за да продължи към 1/2-финалите на турнира. Германецът се изравни по брой спечелени мачове с Карлос Алкарас и Даниил Медведев, само че има по-лошо съотношение на спечелени и загубени сетове спрямо тях ( 4-3 Зверев, 4-2 Медведев и 5-2 Алкарас), което доведе до отпадането на олимпийския златен медалист от Токио.

По този начин групата беше спечелена от испанеца, докато Зверев трябваше да се задоволи с успеха си над него и този от днес срещу Андрей Рубльов - 6:4 6:4. Така Саша ще завърши сезона под номер 7 в класацията на ATP и определено може да бъде доволен от този факт, имайки предвид, че през януари се завърна след много тежка травма в глезена, която не му позволи да играе за период от над половин година.

Рубльов пък се превърна в голямото разочарование на състезанието в италианския град, тъй като не спечели нито един сет в трите си срещи и отново показа характерните си нервни изблици, които определено го дърпаха надолу във въпросните мачове.

Сблъсъкът започна отлично за 5-ия в света, който налагаше светкавично темпо на игра и 2-кратният шампион не можеше да реагира по никакъв начин. Канонадата на руснака продължи с пълна сила през следващите минути и това му позволи да поведе с пробив за 2:0, но неговото непостоянство бързо излезе на показ и Зверев изравни за 2:2.

Впоследствие Рубльов имаше шанс да си върне аванса в резултата, но не демонстрира достатъчно високо ниво на търпение и закономерно бе наказан от своя опонент, чиито ретури работеха безотказно и наказваха неуверените втори подавания на носителя на трофея от Монте Карло, а това позволи на германеца да пробие при 4:4 и скоро първата част беше в историята.

Световният номер 5 изглеждаше още по-агресивен в началото на втория сет и не се колебаеше да сменя непрекъснато посоката на своте удари, като се опитваше да пласира уинър и при най-малкото свободно пространство в полето на съперника си. За Зверев пък не оставаше нищо освен да се брани с всички сили и неговата сърцата защита се отплати в седмия гейм, когато направи поредица от великолепни контри, които оставиха руснака с ръце върху кръста и той предаде подаването си, въпреки че вкара огромна част от първите си сервиси в игра.

Оттам насетне германецът беше абсолютно безпощаден и затвори двубоя с великолепни изяви от линията за начален удар, а по всичко изглежда, че шампионът от 2020-та е в позицията да бъде още по-сериозен фактор в ATP Тура през следващия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пирова победа: Зверев нанесе пореден удар на Рубльов, но не продължи напред в Торино Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | александър зверев | андрей рубльов | Обзори | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook