По примера на Григор: Кузманов се отчете с още по-бърз ретур уинър от форхенд (видео)

от в 18:29 на 01.01.2023
Калоян Соколов

Първият ден на новата 2023-та година беше изключително успешен за българския тенис, след като Александър Лазаров и Изабелла Шиникова триумфираха в решителен сблъсък на смесени двойки над Давид Гофен и Елизе Мертенс, което донесе крайната отборна победа на България срещу Белгия в груповата фаза на United Cup. Ключова роля за обрата обаче имаше и Димитър Кузманов, който беше длъжен да се справи със съпротивата на Зизу Бергс, за да се стигне изобщо до споменатата среща в карето.

Втората ни ракета по никакъв начин не изглеждаше притеснен от трудните обстоятелства и отпусна само два гейма на световния номер 129, а впоследствие сам сподели колко обича да играе под подобно високо напрежение. Пловдивчанинът имаше отговор за всяко едно отиграване на своя съперник и преминаваше с лекота от защита в атака. Високото самочувствие на Мико в хода на срещата си пролича най-явно в шестия гейм, когато родният ни представител реализира своя първи пробив, пласирайки светкавичен ретур уинър от форхенд и така напомни за сторенето от Григор Димитров през вчерашния ден.

Напомняме ви, че Димитров се отчете със същото печелившо отиграване в началото на втория сет от сблъсъка си с Давид Гофен. Интересното е, че уинърът от ракетата на най-добрия български тенисист беше със скорост от 140 километра, докато Кузманов съумя да подобри постижението му и да спре радара на 143, доказвайки как действително слуша своя капитан и вземе пример от него, което беше потвърдено от самия Григор, а ето и видео с въпросните две изпълнения на водещите ни състезатели при мъжете.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на Григор: Кузманов се отчете с още по-бърз ретур уинър от форхенд (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | бгтенис | българия | видео | григор димитров | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook