Почти на 100 процента: Новак Джокович пропуска ATP Cup!

от в 16:44 на 25.12.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович беше един от най-сериозните противници на задължителното ваксиниране, което беше въведено от австралийското правителството за всички новодошли в страната и всеобщото мнение беше, че сърбинът няма да замине, за да защитава титлата си от Откртитото първенство на Австралия. Впоследствие събитията претърпяха обрат, тъй като името на сърбина попадна в предварителните списъци за участие на ATP Cup и Australian Open, само че явно 20-кратният шампион от Шлема все пак действително ще пропусне поне откриващата отборна надпревара през 2022-а.

Това споделя сръбският журналист Саша Озмо, който се ползва от много близки източници до лидера в световната ранглиста, но също така разкрива как Джокович е твърдо решен да се бори за рекордната си 10-та титла в Мелбърн и вече провежда активна подготовка. Въпросните новини обаче няма да повлияят негативно на сръбския отбор, защото те имат втори представител в топ 250 и могат да участват на ATP Cup, въпреки че няма да имат възможността да се ползват от услугите на своя лидер, с чиято помощ намериха място в схемата на състезанието.

Това е пореден удар по амбициите на България за участие, тъй като в последните дни имахме сходна ситуация и с австрийския тим, след като Доминик Тийм реши да се оттегли от събитието. Припомняме ви, че нашите момчета бяха в ролята на първи резерви и щяха да бъдат пълноправни участници, ако Джокович и Тийм се бяха отказали на по-ранен етап от надпреварата, която ще се проведе в Сидни между 1 и 9 януари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Почти на 100 процента: Новак Джокович пропуска ATP Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | Аустрелиън Оупън | бгтенис | българия | новак джокович | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook