Пол Макнами: Победата над Григор ще повиши очакванията към Алкарас за Уимбълдън

от в 18:03 на 25.06.2023
Мирела Николова

Преди настоящата седмица Карлос Алкарас бе изиграл едва шест мача на трева в кариерата си, а липсата на опит осезаемо си пролича в първия му двубой на АТР 500 надпреварата в Куинс, когато испанецът бе напът да допусне изненада срещу "щастливия губещ" Артур Риндеркнех, но все пак успя да осъществи обрат, надделявайки с тайбрек в решителната трета част. 20-годишният тенисист обаче повиши значително нивото си на игра и в следващите си мачове от турнира не загуби нито един сет по пътя си към трофея, който завоюва по-рано през днешния ден.

Сред тенисистите, над които Карлитос наложи волята си през тази седмица, бе и първата ни ракета Григор Димитров, който стартира от квалификациите и постигна четири поредни победи в последователни части, преди в четвъртфиналната фаза да се изправи срещу бъдещия шампион. Във въпросния сблъсък родният ни представител бе напълно равностоен на своя съперник в дадени периоди от срещата, но двойни грешки в неподходящи моменти го лишиха от шансове за краен успех. 

След края на двубоя някогашният №1 на двойки и бивш турнирен директор на Sofia Open Пол Макнами изказа мнение, че въпросният триумф на младока може да бъде считан като сигнал, че испанецът е способен да пожъне сериозни успехи на Откритото първенство на Великобритания. "Това е страхотна победа за Алкарас, при това постигната над Димитров - бивш шампион от турнира в Куинс и играч, доказал класата си на тревна настилка. Този успех със сигурност изключително силно ще увеличи очакванията към Карлос на Уимбълдън", категоричен е австралиецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пол Макнами: Победата над Григор ще повиши очакванията към Алкарас за Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | карлос алкарас | любопитно | пол макнами | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook