Пол приземи Мъри и е във финалната четворка на надпреварата в Стокхолм!

от в 21:28 на 11.11.2021
Калоян Соколов

През вчерашния ден Анди Мъри постигна втората си победа над топ 10 състезател за сезона, отстранявайки топ поставения Яник Синер и за пореден път през последните седмици показа, че се доближава към оптималната си форма. Британецът обаче има още значително количество работата пред себе си и среща трудности да изиграе поредица от силни мачове, а това се видя явно на четвъртфиналите в Стокхолм, където бившият номер едно изглеждаше сериозно изтощен.

Томи Пол пък се възползва идеално от ситуацията, като изигра един от най-силните си мачове и заслужено се наложи с 6:2 3:6 6:3 и така намери място във фазата на финалната четворка, в която го очаква сблъсък с неговия сънародник Франсис Тиафо.

Американецът владееше инициативата от самото начало и затрудняваше сериозно трикратния шампион от Шлема, защото постоянно променяше ритъма на игра и хващаше неподготвен Мъри с отлично изпълнените си къси топки, които оставаха мираж за прекалено изтегления назад британец. Пол използваше всяка една възможност да натисне топката от форхенд, а уинърите от ракетата му постоянно се множаха, докато участаващият с " уайлд кард" състезател се задоволяваше с това просто да връща топката в корта и заслужено беше напълно надигран в откриващата част, допускайки цели три пробива в нея.

Втората част показа прословутия борбен характер на някогашния лидер в световната ранглиста, който постепенно изравни силите на корта и най-после осъществи брейк в седмия гейм, като оттам насетне беше напълно безупречен от сервис линията, за да изравни общия резултат в двубоя.

Третият сет отново предложи равностойна битка, а най-после и двамата играчи показаха едновременно високо ниво на тенис, а точките за пробив липсваха до 4:3 в полза на световния номер 52. Тогава последва сериозен спад в представянето на шотландеца, което позволи на американеца да достигне до възможност да отмъкне подаването му. В този момент опитният боец допусна неочаквана двойна грешка, чрез която до голяма степен бламира шансовете си за успех и Пол се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пол приземи Мъри и е във финалната четворка на надпреварата в Стокхолм! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | стокхолм | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook