Пореден знак, че краят е близо: Винъс продължава да е без победа след завръщането си

от в 00:13 на 31.08.2022
Мартин Петков

Няма какво да се залъгваме, ерата на сестрите Уилямс е в своя край и надали ще е изненада за някого, ако Винъс последва примера на сестра си и в близките месеци оповести отказването си от тениса. След като преди по-малко от месец стана ясно, че по време на тазгодишното издание на US Open Серина ще се сбогува със състезателната си кариера, то 23-кратната шампионка от Шлема вчера наелектризира трибуните на ,,Артър Аш Стейдиъм", като своебразно отложи оттеглянето си от спорта с поне още един мач, преодолявайки откриващия кръг в Ню Йорк.

През днешния ден обаче Винъс не успя да вземе пример от по-малката си сестра и ѝ се наложи да претърпи поражение на старта на Откритото първенство на САЩ. Бившата водачка в ранглистата и носителка на седем ,,мейджър" трофея, която прие ,,уайлд кард" за участие в надпреварата, срещна световната номер 43 Алисън ван Уйтванк и след час и 49 минути на корта неизбежното за американката се случи - 1:6 (5)6:7. Белгийката с успеха се класира за втория кръг, където я очаква квалификантката Клара Бурел, която по-рано днес отстрани шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Началото на двубоя не се оказа никак благополучно за Уилямс, която логично предвид възрастта си и физическото състояние отстъпваше при по-дългите размени, което позволи на световната номер 43 да вземе бърз аванс от два пробива - 4:0. Бившата шампионка от US Open събра сили и концентрация, за да спечели последвалото си подаване, разписвайки се в резултата, но се оказа напълно неконкурентоспособна за нещо повече и откриващият сет бе записан на сметката на Ван Уйтванк.

Втората част имаше повече от мечтан старт за Винъс и всички по трибуните, след като американката разгърна потенциала си и реализира ранен пробив в дебютния гейм на съперничката, а впоследствие запази подаването си в над 10-минутна битка, отразявайки три брейкбола и поведе с 3:1. Белгийката усилени продължи да пресира голямата шампионка и навакса изоставането си, след като двете опропастиха по още една възможност за брейк, за да станем свидетели на тайбрек. В дългия гейм Уилямс имаше всички предпоставки да се бори за изравняване на отделните части в общия резултат и на два пъти водеше с минибрейк, ала впоследствие остана безпомощна пред енергийния запас на Ван Уйтванк и трябваше да напусне корта като победена, но същевременно под овациите на публиката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден знак, че краят е близо: Винъс продължава да е без победа след завръщането си Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | алисън вай уйтванк | винъс уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook