Поредна представителка на топ 10 е аут: Бадоса елиминира миналогодишната финалистка в Рим

от в 18:09 на 12.05.2023
Мартин Петков

Паула Бадоса с настъпването на клей сезона отново се завърна към добрите си резултати в Тура, като в последните си два турнира, тези в Щутгарт и на домашната ѝ сцена в Мадрид, неизменно постигна победа над представителка на топ 10. Испанката вече откри с успех участието си на WTA 1000 надпреварата в Рим и през днешния ден още във втория кръг на състезанието трябваше да премери сили със световна номер 7 Онс Жабер, като далеч не се трогна от този факт и повали актуалната вицешампионка в турнира с крайното 6:1 6:4. По този начин бившата втора ракета на планетата продължава напред към третия кръг във Вечния град, където ѝ предстои да срещне Марта Костюк.

Стартът на двубоя за тунизийката, която през последните три седмици лекуваше травма и нямаше възможност да защитава титлата си в Мадрид, изглеждаше наглед обещаващ, ала скоро след това Бадоса вдигна оборотите и печелившите удари на сметката ѝ се увеличаваха прогресивно. Същевременно Жабер видимо нямаше отговор на случващото се, като марковите ѝ слайсове често спираха в мрежата, докато световната номер 35 нямаше никакви резерви в играта си и необезпокоявано записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част миналогодишната финалистка в състезанието подобри равнището си и постепенно съумя да осъществи пробив, за да поведе в резултата. С това си действие обаче световната номер 7 предизвика серия от брейкове, като подаващите бяха в печелившата позиция в общо пет от шест гейма, при което испанката обърна цифровото съотношение и си осигури възможност да сервира за победата. Застанала на начален удар за крайния успех, Бадоса не допусна да стане жертва на напрежението и подпечата класирането си за следващата фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна представителка на топ 10 е аут: Бадоса елиминира миналогодишната финалистка в Рим Мартин Петков
Теми:  
wta | онс жабер | паула бадоса | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook