Поредната неприятна новина: Тийм се оттегли от Мастърса в Монте Карло!

от в 13:18 на 07.04.2022
Мирела Николова

Изминалата година се разви кошмарно за Доминик Тийм, който получи контузия в китката през месец юни, сложила преждевременен край на сезона за него. Въпреки че се очакваше да видим отново австриеца на корта в началото на тази година, то завръщането му на няколко пъти се отложи. В последната седмица на март той изигра своя първи официален двубой от над 9 месеца насам на Чаланджъра в Марбея, но допусна поражение още на старта от световния №228 Педро Качин.

Само ден по-късно бившият №3 даде положителна проба за коронавирус, която го извади от участие на тазседмичната надпревара в Маракеш. Очакванията бяха Тийм да успее да се възстанови за Мастърса в Монте Карло, стартиращ на 9 април, но изглежда, че това време няма да е достатъчно за оптимална подготовка, тъй като по-рано днес стана ясно, че австриецът се е отказал от участие в Княжеството, където неговото място ще бъде заето от Лоренцо Музети.

Все пак има и добри новини за шампиона от US Open 2020, който тази сутрин обяви, че пробата му за COVID-19 вече е отрицателна: "Здравейте на всички! Надявам се, че сте добре! Кратка актуализация: Най-накрая съм негативен и се чувствам значително по-добре! Благодаря ви за всичките съобщения, наистина го оценявам! Предстои ми медицински преглед, след който ще мога да се завърна на правилния път!", гласеше съобщението на Тийм в Twitter.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредната неприятна новина: Тийм се оттегли от Мастърса в Монте Карло! Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | контузия | любопитно | монте карло | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook