Последният Мастърс шампион е аут: Хачанов взе реванш от Рубльов и го повали в Мадрид!

от в 14:07 на 02.05.2023
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Мадрид досега ни предложи редица изенандващи резултати и множество състезатели извън топ 50 достигнаха до осминафиналната фаза. Стартът на днешния ден пък отново беше труден за предвиждане, защото Андрей Рубльов също се сбогува с надеждите си да завоюва втора поредна титла от сериите "Мастърс". Шампионът от Монте Карло отстъпи в руското дерби на Карен Хачанов, като така сребърният олимпийски медалист си върна на световния номер шест за поражението, което той му нанесе в Княжеството преди точно две седмици.

По този начин десетият поставен се класира за четвъртфиналната фаза, където ще срещне един измежду Алексадър Зверев и защитаващия шампион Карлос Алкарас, а любопитна подробност е, че Хачанов досега не е печелил дори сет в сблъсъците си с местния любимец.

Двамата руснаци използваха отлично силните си страни в началото на срещата, залагайки на мощни първи сервиси, след които веднага завършваха точката с мълниеносни форхенди. По-високоранкираният играч стоеше малко по-стабилно в разиграванията от основната линия, но Хачанов се стараеше да сведе нещата до престрелка от няколко удара и тази стратегия го изведе успешно до тайбрек.

Там световният номер 12 пръв взе аванс от мини брейк, само че допусна сериозен спад в действията си и изведнъж се оказа изправен пред два сетбола. Десетият поставен обаче не се предаде и отреагира с поредица от гръмотевични уинъри, които го изведоха до триумфа в сета.

Хачанов нямаше намерение да изпуска набраната инерция и реализира дебютен пробив в мача, отмъквайки откриващия сервис гейм на Рубльов във втората част. Впоследствие фаворитът имаше възможност да осъществи рибрейк, но не показа нужното ниво на търпение и пропиля своя шанс, а оттам насетне неговият съперник беше безупречен и постигна една от най-ценните си победи през настоящия сезон, класирайки се за първия си 1/4-финал на клей турнир от подобна категория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последният Мастърс шампион е аут: Хачанов взе реванш от Рубльов и го повали в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | карен хачанов | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook