Прекрасният ден за родния тенис продължава! Адриан Андреев надви бивш номер 42

от в 16:58 на 11.01.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев преодоля успешно квалификациите на Чаланджъра във Форли, след като постигна две поредни чудесни победи, но жребият за основната схема не беше никак благоприятен за нашето момче, тъй като го изправи срещу Малек Джазири още на старта. Тунизиецът е бивш световен номер 42 и дори може да се похвали с победа над Григор Димитров в своята кариера, но днес третата ни ракета беше безкомпромисен и надви опитния си съперник с рутинното 6:2 6:3. По този начин българинът се класира за следващия кръг на турнира, където го очаква среща с руснака Евгени Тюрнев, който по-рано днес отстрани втория поставен Антоан Хоанг.

Срещата започна трудно за младия ни талант, но той съумя да отрази две поредни точки за пробив и спечели откриващото си подаване. Впоследствие родният ни представител стабилизира значително изявите си от сервис линията, докато Джазири допускаше немалко двойни грешки и беше тотално надиграван в разиграванията, където Андреев успешно експлоатираше неговия несигурен бекхенд и това го отведе до първи пробив мача. Оттам насетне Ади напълно доминираше на корта, а неговият съперник правеше грешка след грешка и откриващият сет заслужено отиде в полза на 20-годишния състезател.

Втората част се движеше по почти същия начин, като двамата вървяха равностойно до 3:2 полза на нашия сънарордник, само че изведнъж африканецът отново влезе в крайно негативна серия и се оказа догонващ с 0:40 на собствено подаване. Ветеранът обаче показа завидна психологическа устойчивост и се справи с трудната ситуация. Това не повлия по никакъв начин върху нервите на младока и той бързо се сдоби с нов шанс да реализира решителен брейк, който не пропусна да оползотвори и скоро победата беше извоювана от Адриан.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прекрасният ден за родния тенис продължава! Адриан Андреев надви бивш номер 42 Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | малек джазири | Обзори | форли | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook