Прецедент: Опелка бе глобен за носене на шапка по време на награждаването в Далас

от в 17:33 на 17.02.2022
Диана Андреева

Тенисът, както всичко останало, не е лишен от куриозни ситуации, последната от които е свързана със световния №20 Райли Опелка. Американецът се превърна в новия шампион на турнира в Далас през миналата седмица, с което си заработи 250 точки за световната ранглиста, както и близо 108 хиляди долара, ала част от тях ще трябва да плати като глоба. 

Повечето наказания в тенис Тура са обвързани с неспортсменско поведение и треньорски подсказки, но причината Райли Опелка да получи санкция е доста по-различна, а именно - една шапка. Американецът изрично е бил помолен от организаторите да я свали по време на церемонията по награждаването, но той е отказал, напълно запознат с последствията от решението си. 

Райли Опелка не за първи път получава парична глоба в родната си страна - САЩ. По време на US Open 2021 Опелка бе наказан с 10 хиляди щатски долара заради...розовата си чанта. Причината беше, че въпросният сак е имал лого, чиито размери са били по-големи от допустимите четири квадратни инча (25,8 кв. см). Тогава Райли подходи с ирония към ситуацията и се надсмя над случилото се, като един от коментарите му гласеше: "Изглежда, че US Open имат проблеми с продажбата на билети тази година."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прецедент: Опелка бе глобен за носене на шапка по време на награждаването в Далас Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | райли опелка | тенис турнир в Далас

Коментари





Следвайте ни в Facebook