Приятните изненади не спират: Първи играч от топ 10 обяви участие на Sofia Open!

от в 16:11 на 29.08.2022
Калоян Соколов

По-рано днес стана ясно, че Григор Димитров ще вземе участие на тазгодишния Sofia Open, което неминуемо е гарант да видим препълнена зала "Арена Армеец" и да забравим неприятната минала година, през която не се допускаха никакви зрители по време на турнира. Безспорно всички привърженици на спорта се вълнуваха именно най-много от това да имат възможността отново да наблюдават отблизо изявите на първата ни ракета, но приятните изненади далеч не свършват дотук, защото още множество първокласни състезатели ще излязат на корта в София.

Досега бяха потвърдени имената на двукратния шампион Яник Синер, трикратния "мейджър" носител Стан Вавринка, както и звезди от ранга на Гаел Монфис, Лоренцо Музети и Пабло Кареньо Буста. Именно испанецът е един от най-новите шампиони от сериите "Мастърс", след като надви Хуберт Хуркач в спора за трофея в Монреал. Изглежда обаче, че Хуркач ще има възможност да вземе реванш, защото полякът също ще пристигне у нас и по този начин се превръща в първия член на топ 10, който до момента е подал заявка за най-голямото тенис събитие в България.

Полякът е десети в световната ранглиста и може да се похвали с титлата на Мастърса в Маями от сезон 2021, а освен това е полуфиналист на Уимбълдън и петкратен шампион от ATP Тура. 196-сантиметровият тенисист е последният човек побеждавал Роджър Федерер на "свещената "трева към момента и определено ще придаде още повече класа на надпреварата, която ще се проведе в нашата столица между 25 септември и 2 октомври.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sofia Open 🎾 (@sofiaopentennis)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приятните изненади не спират: Първи играч от топ 10 обяви участие на Sofia Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Sofia Open 2022 | григор димитров | любопитно | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook