Приказката на Онс Жабер продължава: Повали и Ига Швьонтек!

от в 14:53 на 05.07.2021
Владислав Риждов

 Онс Жабер продължава с невероятната си серия на трева през сезона. Тунизийката реализира обрат срещу Ига Швьонтек - 5:7 6:1 6:1 и за втори път в кариерата си се класира за четвъртфинал на ниво "мейджър".

Срещата започна по-добре за представителката на Тунис. Жабер се добра до пробив още в откриващия сервис гейм на Швьонтек и излезе напред в резултата. Впоследствие Швьонтек пропусна добри шансове за връщане на пробива, но в крайна сметка успя да навакса изоставането си и изравни за 3:3. Тогава обаче световната №9 показа нови колебания при сервис и за втори път предаде подаването си. Жабер затвърди убедително брейка и погледна уверено към спечелването на първата част. Сервирайки за сета, тунизийката не можа да се справи с напрежението и загуби подаването си след двойна грешка. Швьонтек постепенно набра инерция и започна да диктува събитията на корта. Полякинята спечели на сметката си следващите два гейма и с това сложи точка на спора в откриващата част.

Във втората част Жабер бе далеч по-убедителна и тотално обезличи играта на своята съперничка. Световната №24 на бързи обороти си изгради солидна преднина от 4:0, преди и Швьонтек да се разпише в резултата. Жабер продължи да впечатлява с представянето си и не допусна да се стигне до развръзката от първата част. Шампионката от надпреварата в Бирмингам не даде повече геймове на опонентката си, спечелвайки по категоричен начин втория сет.

Решителната част започна отлично за Жабер. Тя продължи да доминира с агресивния си стил на игра и успя да материализира единствения си брейкбол, за да поведе с 3:1. Швьонтек получи възможност моментално да върне пробива пасив, но Жабер неутрализира и двата шанса, които се бяха открили пред младата полякиня. Преднината на 21-вата в схемата дори стана още по-комфортна. Жабер оползотвори и втората точка за пробив, до която се добра и си осигури правото да сервира за победата при 5:1. Тя го направи категорично, печелейки подаването си на нула, като по този начин се превърна в първата известна четвъртфиналистка при дамите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на Онс Жабер продължава: Повали и Ига Швьонтек! Владислав Риждов
Теми:  
ига швьонтек | Обзори | онс жабер | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook