Пример за дисциплина: Как Джокович спечели 6-часова епика с Надал и си взе само блокче шоколад

от в 17:59 на 13.08.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович е известен със своята изключително стриктна диета, която е с огромна заслуга за успехите на сърбина и той до ден днешен продължава да я спазва ревностно. Оказва се, че Ноле не си позволява да прави компромиси в този аспект, дори когато току-що се е поздравил с "мейджър" титла, което става ясно от неговата автобиография "Serve To Win":

"Колко точно съм дисциплиниран? През 2012-та победих Надал във финала на Аустрелиън Оупън, като срещата продължи 5 часа и 53 минути, което беше рекорд в историята на турнира. Много хора дори изказаха мнение, че досега не е имало по-велик мач в историята на тениса.

След като спечелих, то седнах съблекалнята и исках да направя само едно нещо, а именно да вкуса шоколад. Не го бях правил от лятото на 2010-та година. Беше ми донесен цял шоколад, но аз отчупих само едно малко блокче и го задържах максимално в устата си, докато се разтопи. Само толкова можех да си позволя. Този подход ме отведе до това да бъда номер едно в света" - разказва 23-кратният шампион от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пример за дисциплина: Как Джокович спечели 6-часова епика с Надал и си взе само блокче шоколад Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook