Програмата в Монте Карло: Григор излиза в мач срещу голямата надежда на американския тенис

от в 18:02 на 10.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров днес изигра дебютния си двубой на клей през настоящия сезон, като двамата с Хуберт Хуркач допуснаха сравнително изненадващо поражение от Петрос и Стефанос Циципас на старта в Монте Карло. Разбира се, то амбициите на българина са далеч по-големи в турнира на сингъл, където през миналата година достигна до полуфиналите и никога не е отпадал на старта при 9-те си досегашни участия.

Наглед пък българинът има много удобен жребий да удължи своята позитивна серия в Княжеството, защото ще се изправи срещу 20-годишния американец Бен Шелтън, който има само една победа на клей в ATP Тура. Всъщност Шелтън през миналата седмица направи своя дебют на подобно ниво върху червена настилка и достигна до втория кръг в Ещорил, където обаче спечели едва четири гейма срещу Доминик Тийм, а е излишно да казваме, че в момента бившият номер три далеч не впечатлява с изявите си на корта.

Все пак световният номер 39 определено не е за подценяване, имайки предвид, че той допреди година дори не беше професионален тенисист, но спечели серия от Чаланджъри и реши да напусне колежа, за да преследва професионална тенис кариера, а решението му веднага беше възнаградено, тъй като в началото на сезона достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън.

Срещате между Димитров и Шелтън ще открие програма на "Корта на принцовете" през утрешния ден и се очаква да започне малко след 12:00 часа българско време, а вие отново бихте могли да я проследите, ако се възползвате от линковете на нашия сайт.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Монте Карло: Григор излиза в мач срещу голямата надежда на американския тенис Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | бен шелтън | григор димитров | монте карло | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook