Програмата за четвъртък: Кузманов и Томова отново на корта в удобно за гледане време

от в 00:35 на 25.08.2022
Мирела Николова

Трима български представители стартираха от квалификациите в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, като двама от тях продължават в борбата за класиране за основната схема. През вчерашния ден втората ни ракета при дамите Изабелла Шиникова отстъпи още на старта на пресявките, докато Виктория Томова и Димитър Кузманов успяха да си резервират място във втория квалификационен кръг и днес предстои да излязат отново на корта в опит да се доближат на крачка от същинската част на надпреварата.

В откриващия си двубой Кузманов се намираше на две точки от поражението срещу 19-годишния италиански талант Лука Нарди, но отново демонстрира пословичната си борбеност и успя да обърне хода на събитията в своя полза, за да се поздрави с успеха след близо 2 часа и половина игра. Сега за Мико предстои сблъсък със световния №131 Лиам Броуди, който има зад гърба си общо 7 участия в основната схема на турнири от Шлема, а освен това наскоро записа победа над Диего Шварцман. Предстоящият сблъсък между Кузманов и Броуди ще открие програмата на корт №13, което означава, че ще стартира в точно 18:00 часа българско време.

От своя страна, Томова далеч нямаше подобни затруднения и започна по великолепен начин участието си, без да остави каквито и да е шансове на 209-ата в света Альона Болсова. В битка за място във финалния етап българката ще се изправи срещу световната №167 Джоан Цюгер, с която се срещнаха по-рано през тази година на турнира в Алтенкирхен. Тогава швейцарката надделя в три сета, ала днес нашето момиче ще има възможност да вземе реванш за загубата си, като предстоящият двубой поомежду им е първи в програмата на корт №7 и началото му ще бъде поставено в точно 18:00 часа българско време.

Вие отново ще имате възможността да наблюдавате изявите на нашите сънародници на обичайните линкове в Tennis.bg.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за четвъртък: Кузманов и Томова отново на корта в удобно за гледане време Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | wta | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook