Програмата за Ден 15 на АО: Медведев и Синер в исторически сблъсък за титлата!

от в 16:53 на 27.01.2024
Елеонора Александрова

След като днес стана ясно коя е шампионката при дамите, утре ще разберем големия победител от финала на тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън и при мъжете. Даниил Медведев и Яник Синер ще спорят за трофея в Мелбърн, като за победителя от този сблъсък това ще е първа "мейджър" титла на Зеления континент.  Ако Медведев спечели утрешния мач, той ще стане първият руски шампион на Откритото първенство на Австралия от 2005-та насам. Това бе и последната година преди 2024-та, в която нито един член от Големите 3 не стигна до финал - тогава Марат Сафин надви Лейтън Хюит. Ако големият победител излезе Синер, той ще стане първият италианец, спечелил надпреваратта в Мелбърн, както и едва вторият мъж от апенинската държава, докоснал "мейджър" титла след Адриано Паната през 1976-та.

Двубоите между двамата представители на топ 4 винаги са оспорвани и непредсказуеми. Историята зад тяхното съперничество е интересно. Двамата са се срещали общо 9 пъти, като Медведев е спечелил първите 6, а последните 3 сблъсъка са завършили в полза на Синер. Но, ако погледнем техните срещи само от миналия сезон, ще установим, че съперничеството им е много по-балансирано. За само една календарна година двамата са играли помежду им цели 5 пъти, като италианецът е с 3 победи, а световният номер 3 - с 2. 

Макар и с различни стилове на игра, най-големите успехи на Медведев и Синер идват именно от турнири на твърди кортове. А титла в Аустрелън Оупън ще е допълнение към техните успехи. Те се намират в страхотна форма, като и двамата имат своите причини да излязат, като победители -а нас ни остава само да гадаем коя сила ще се окаже по-силна - опитът на руснака или енергията на световния номер 4.

Програмата за Ден 15:

Rod Laver Arena (не преди 10:30)

1. Яник Синер - Даниил Медведев


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Ден 15 на АО: Медведев и Синер в исторически сблъсък за титлата! Елеонора Александрова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | даниил медведев | финал | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook