Пълна доминация: И световната №2 не успя да спре Пера по пътя към втора поредна титла!

от в 15:44 на 23.07.2022
Мирела Николова

Бернарда Пера се намира във феноменална форма през последните две седмици и след като през миналата неделя завоюва трофея в Будапеща, днес американката триумфира и на турнира в Хамбург. В сблъсъка за титлата тя се изправи срещу световната №2 Анет Контавейт и без да остави каквито и да е шансове на по-високоранкираната си опонентка, се поздрави с крайния успех след категоричното 6:2 6:4, постигнат за само 75 минути игра. Още по-впечатляващото е, че Пера няма загубен сет в последните си 12 срещи, като тези впечатляващи резултати ѝ гарантират рекордно класиране в световната ранглиста от понеделник, когато ще заема 54-тата позиция.

Представителката на САЩ пое контрола върху събитията още от първите минути на двубоя, осъществявайки пробив в дебютното подаване на своята съперничка. Пера успяваше да завършва с печеливш удар от всяка зона на корта, което в комбинация с пълната липса на грешки от нейна страна я изведе до втори пробив в седмия гейм, с който бе предрешена съдбата на откриващата част.

В началото на втория сет изглеждаше, че естонката е напът да намери правилната рецепта за противодействие срещу опонентката си, като първа достигна до брейкбол. Устремът ѝ обаче бързо бе париран от световната №81, която не само че елиминира опасността, но и на свой ред реализира два пробива, откъсвайки се с 5:2. Последва опит за завръщане на Контавейт, която върна един от брейковете, но това по никакъв начин не промени развръзката на двубоя, тъй като при втория си опит Пера бе непоколебима от сервис линията и скоро можеше да вдигне триумфално ръце.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна доминация: И световната №2 не успя да спре Пера по пътя към втора поредна титла! Мирела Николова
Теми:  
wta | анет контавейт | Бернарда Пера | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook