Първа българска загуба: Кузманов бе близо до обрат във втория сет, но напусна Ролан Гарос

от в 16:01 на 23.05.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов не можа да се присъедини към Адриан Андреев и Сесил Каратанчева във втория квалификационен кръг на Ролан Гарос и напусна турнира още на старта. Родният ни представител беше близо до направата на страхотен обрат във втория сет, след като навакса пасив от 3:5 и дори поведе при 6:5, само че несъмнено Емилио Нава заслужаваше повече победата през днешния ден и елиминира пловдивчанина с крайното 6:3 7:6(4). Припомняме ви, че през миналата година Мико достигна до двубоя за влизане в основната схема на надпреварата и поради това ще последва известно отстъпление за него в световната ранглиста.

Началото беше сравнително позитивно за българина, който имаше ранен шанс за пробив пред себе си, но не се възползва и американецът заигра с далеч по-сериозно самочувствие, което му позволи да се откъсне напред с 4:1. Нава удряше изключително плътно топката и водеше голяма част от разиграванията, докато родният ни представител беше малко по-пасивен от допустимото и това позволяваше на неговия съперник да пласира сериозно количество завършващи удари. Все пак Кузманов стабилизира отчетливо сервиса си и нямаше проблеми да печели собствените си подавания, но възможностите на ретур просто липсваха пред него и откриващата част заслужено отиде в актива на по-нискоранкирания състезател.

Нава не се нуждаеше от дълго време, за да поведе с пробив и във втората част, като пускаше ръката изключително свободно и топката константно се приземяваше върху линните. Българинът се опитваше да следва темпото на своя опонент и се задържа в резултата до последно, а най-накрая 21-годишният играч трепна и допусна брейк, точно когато сервираше за крайния успех в двубоя.

Последва нервен гейм, в който нашият сънародник водеше с 40:0, ала допусна да се стигне до точка за пробив, която все пак отрази и сетът щеше да бъде решен в тайбрек. Там американецът пръв реализира мини брейк, само че българинът веднага отговори на предизвикателството и поведе с 3:2. Именно обаче Нава беше по-решителен в най-важните разигравания и неколкократно завършваше точки в близост до мрежата, което му помогна да сложи точка на спора между двамата, изпълнявайки уверен смач от въздуха на своя мачбол.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа българска загуба: Кузманов бе близо до обрат във втория сет, но напусна Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook