Първи 1/2-финал за сезона: Тийм върна лентата назад и ще спори за място на финала в Кицбюел

от в 21:51 на 03.08.2023
Мирела Николова

Възходът на Доминик Тийм през настоящата седмица продължава с пълна сила, след като през днешния ден австриецът достигна своя първи полуфинал за сезона на домашната си АТР 250 надпревара в Кицбюел. Бившият №3 отново напомни за най-добрите си дни на корта и съумя да осъществи обрат над 67-ия в света Артур Риндеркнеш след точно 2 часа и 23 минути игра за крайното 4:6 6:3 6:4. Така той си осигури място сред най-добрите четирима в надпреварата, като в битката за място на финала ще се изправи срещу Ласло Джере.

Представителят на домакините се нуждаеше от известно време, за да намери оптималния си ритъм на игра, което си пролича в началните минути от срещата. Шампионът от US Open 2020 допусна серия от пропуски още в първия си сервис гейм и бързо изостана с пробив и 0:2. От своя страна, французинът поддържаше много високо ниво на собствен начален удар в хода на целия първи сет и без да срещне нито един брейкбол, откри резултата в своя полза.

С настъпването на втория сет Тийм започна да извлича максималното от своя сервис, което съвсем скоро наклони везните в негова полза. Австриецът бе изключително прецизен в разпределението на ударите си и диктуваше темпото на игра, като по този начин успя да достигне до пробив в маратонския четвърти гейм след материализирането на едва шестата възможност за пробив. Благодарение на това той поведе с 4:1, след което съхрани инициативата и без затруднения вкара мача в трети решителен сет.

Финалната част също започна с изявено преимущество на страната на бившия №3, който се възползва по възможно най-добрия начин от липсата на първо подаване на своя съперник и излезе напред с ранен брейк и 3:1. В този етап от сблъсъка местният любимец бе свел неточностите до абсолютния минимум и до края на двубоя не остави никакви шансове на Риндеркнеш да мисли за обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи 1/2-финал за сезона: Тийм върна лентата назад и ще спори за място на финала в Кицбюел Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | кицбюел | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook