Първи успех за сезона: Томова "върза геврек" и обърна световната №89 в Хобарт!

от в 07:14 на 06.01.2024
Мартин Петков

Виктория Томова откри победоносно кампанията си на WTA-250 надпреварата в Хобарт и се класира за втория квалификационен кръг по пътя към място в основната схема на състезанието. Първата ни ракета при дамите имаше задачата да срещне на практика равностойна на себе си тенисистка, в лицето на световната номер 89 Кейла Дей, като именно американката дори се откъсна със сет аванс в хода на сблъсъка, ала Вики не се предаде в търсенето на обрата и постигна крайната си цел след 2 часа и 23 минути игра - 3:6 6:0 6:3.

По този начин седмата поставена в пресявките си гарантира директен мач за влизане в същинската част на надпреварата в австралийския град, като нейна съперничка ще бъде номер четири в схемата - Магдалена Фрех.

Още в самото начало на двубоя българката изпита колебания в представянето си и инкасира ранен пробив, но за сметка на това съумя мигновено да повиши нивото си, реализирайки светкавичен рибрейк. Не след дълго събитията на практика се повториха, след като завишеният брой неточности от ракетата на Вики ѝ коства това да загуби сервиса си в шестия гейм, ала за разлика от по-рано в хода на срещата, тя пропусна брейкбол при ответното подаване на световната номер 89 и откриващият сет бе записан в актива на американката.

С настъпването на втората част Томова стана значително по-агресивна в разиграванията и ясно засвидетелства, че иска да задава инициативата на корта, на първо време отмъкна началния удар на Дей. Впоследствие първата ни ракета при дамите доразви още повече играта си в завършващата фаза на своите атаки, като наложи абсолютното си превъзходство в сблъсъка и "върза геврек" на противничката си, подновявайки равенството в общия резултат.

На старта на решителния трети сет софиянката видимо се чувстваше все по-уверена в способностите си и без никакви колебания, провеждаше офанзивните си акции, което скоропостижно я отведе до осъществяването на пробив. Именно тогава обаче последва и сериозен спад за първата ни ракета при дамите, която се раздели с идното си подаване и без време допусна паритетът да бъде възстановен, но дори това не сломи духа ѝ да търси пълния успех в двубоя и тя скоропостижно се поздрави с подновяване на водачеството си в резултата, преди да узакони дебютния си триумф през 2024-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи успех за сезона: Томова "върза геврек" и обърна световната №89 в Хобарт! Мартин Петков
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | хобарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook